Verslag van de Neocat Rasclubshow
8 april 2018 dalfsen

 

Door Fenny Rensen

Zaterdagavond 7 april stonden de opbouwteams van Neocat en haar rasclubs SOK en Neocat Britten klaar om de zaal in de Trefkoele in Dalfsen in te richten voor de show van zondag. Een mooie verrassing was dat Iris-Nadine uit Rotterdam, de webmaster van Neocat, ook zomaar voor onze neus stond om mee te helpen.

Een andere fijne bijkomstigheid was dat na een afwezigheid van enkele jaren ‘Vak S’ weer werd ingericht. Voor wie het niet weet, ‘Vak S’ hoort bij het showsecretariaat en daarin bevinden zich exclusief de katten van het inschrijfbureau, oftewel de shadeds van de familie den Hollander.
Op deze kleinere show vonden Wout en Ineke ook even een momentje om hun katten te showen.

Op zondagmorgen begonnen we om 08.00 uur onder leiding van drs. Rob Gerritsen van de Kompaan aan de veterinaire keuring en tegen tienen begon de schoonheidskeuring.
Er waren circa 250 katten ingeschreven. Hieronder bevonden zich een twintigtal Rexen en Sfinxen zodat het examen van keurmeester Natasja Heutink (met goed gevolg!) kon plaatsvinden.

Het was een van de eerste mooie lentezondagen dit jaar en toch trokken de ‘indoorkatten’ nog veel publiek.
De katten lagen er ontspannen bij en die ene kat die last van stress had, kreeg – toen de eigenaar een momentje niet bij de kooi was – een relaxocat–apparaatje in zijn kooi gelegd door een andere exposant. Dat is een gadget dat rustgevende tonen voor katten uitzendt. Bij terugkomst was de eigenaar verbaasd de kat slapend in de kattenbak aan te treffen.

De tachtig Brits Kort- en Langharen werden gekeurd door Gosling de Beer, Astrid de Bruijn en Cora Swierts.

De Best In Variëteit (BIV)

Voor de Best in Show-serie werden de Brits Kortharen in twee groepen verdeeld. In groep 1 bevond zich tevens het ras Chartreux. Uitslagen Best In Show groep 1:

Uitslagen Best In Show groep 2: