Verslag van de Neocat Rasclubshow
9 april 2017 Olst

 

Door Fenny Rensen

Sporthal de Hooiberg in Olst was gevuld met 225 katten. Sinds jaren is de rasclubshow van Neocat de enige show die op een locatie in deze omgeving gehouden wordt en vele exposanten uit het noorden en oosten toonden hun waardering door hun katten in te schrijven. Des te leuker dat er toch ook nog een aantal leden van Neocat Britten uit het westen aanwezig waren.

Om zeven uur stonden de eerste exposanten voor de deur van sporthal De Hooiberg, ruim op tijd voor de veterinaire keuring van acht uur.
Het was een prachtige dag, de eerste mooie lentedag. En dat was te merken. Terwijl veel van de baasjes buiten in de zon een korte pauze inlasten, bleven de katten in de koele zaal wachten op hun beurt voor de keuringen.
Het mooie weer was waarschijnlijk ook de reden dat relatief weinig bezoekers de show bezochten, een kleine honderd mensen kwamen een kijkje nemen.
Het leek wel of het mooie weer ook onze exposanten hongerig maakte. Aan het begin van de middag had het sportcafé geen kroket en brood over. Het leek wel of exposanten en katten zo snel mogelijk naar buiten wilden.

Onder leiding van Louisa van der Valk liepen de Bisverkiezingen als een trein. Om kwart over vier kon voorzitter Annette Vrijenhoek de beker voor de mooiste kat van de show uitreiken en wenste Fenny Rensen iedereen wel thuis.

Dank aan alle vrijwillige medewerkers die meegeholpen hebben om de show goed en vlot te laten verlopen.

Er waren 45 Brits Kortharen. De silver, golden, parti-colour en colour-point Britten werden gekeurd door Cora Swierts, de overige kleuren kwamen op de tafel bij Jan van der Steen.

Rolf Kieft maakte foto′s van de winnaars.

Leontien Reijmers maakte een prachtige foto-impressie: Klik hier

De Best In Variëteit (BIV)

BOB en BIS kastraat (kater/poes)