Brits Korthaar special op de Neocatshow in Hoevelaken
25 sept 2016 Hoevelaken

 

Door Fenny Rensen

Op een nieuwe locatie, de ruime Expohal in Hoevelaken, namen bijna tachtig Brits Kortharen deel aan de special ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de rasclub Neocat Britten. De blauwtjes en silvers waren goed vertegenwoordigd, bij de blauwe poesjes zagen we er zelfs zeven in één klasse en bij de silvertabby jeugd waren er acht kittens – ouderwets veel!
De Brits Kortharen werden gekeurd door Anne-Marie Mariën (B), Cora Swierts, en Gosling de Beer. Elke keurmeester mocht dit keer ook nog twee speciale prijzen van rasclub Neocat Britten uitreiken. De nestklasse Korthaar werd gekeurd door Astrid de Bruijn. De Brits Langhaartjes zaten in het keurboek van Raymond Hovens.

′s Ochtends werd eerst nog de beker uitgereikt voor de NeocatKat, de winnaar van de competitie 2015/2016. Die was voor de witte Furqan Sharif van de Scharreltjes, fokker Lia Scharloo, eigenaar familie Sleutel. Het was een reusachtige beker waar Furqan nog net in zou passen.
 
Waren we al zo trots dat NeocatKat een Brits Korthaar was, zo mogelijk nog trotser waren we dat aan het eind van de show de Best Over All ook een Brits Korthaar bleek te zijn. Zelfs een serie van de Halflangharen had een Brits Langhaar als uiteindelijke BOB!

Hier volgen de uitslagen van de Best In Show serie Brits Korthaar, daaronder staan de speciale prijzen en de Best In Variëteit.
Rolf Kieft was de showfotograaf.

De uitslagen

Ereprijzen van de keurmeesters

Anne-Marie Mariën

Cora Swierts:

Gosling de Beer:

Best in Variëteit

Black silver tabby spotted: Wiskita’s Silver Megumi, Fokker Rolf en Tilly Kieft, eig. Evelien de Waal
(geen foto)