Uitslagen rasclubshow
22 maart 2015 Veenendaal

 

Aanwezig: 70 Britten

Keurmeesters: A.M. Mariën (B), I. Loockx (B), G. Voorhout (NL)

 

De jaarlijkse show van de gezamenlijke rasclubs van Neocat op 22 maart jl. was weer een waar evenement. Sporthal West in Veenendaal was ditmaal gekozen als locatie voor de show. De zaal zag er gezellig uit. Hulde voor de opbouwploeg die tot in de kleine uurtjes bezig was geweest met de opbouw. We konden nl. pas vanaf 11.00 uur (elf uur!) ′s avonds opbouwen omdat er eerst nog een sportactiviteit in de sporthal plaatsvond.

Dit jaar waren 275 katten ingeschreven voor de show, zo′n honderd meer dan in andere jaren. De Britten waren weer ruim vertegenwoordigd met bijna zeventig katten. De secretaris van de Brittenclub, Fenny Rensen, heette iedereen welkom en begon met het voorstellen van alle keurmeesters die aan deze show meewerkten. De Brits Kortharen werden gekeurd door A.M. Mariën (B), I. Loockx (B), G. Voorhout (NL).
De keurmeesters hadden een vol programma. De hele dag was het een komen en gaan van exposanten die hun kat naar de keurruimte brachten om gekeurd te worden. Al voor de lunchpauze konden de eerste prijzen uitgedeeld worden voor de katten die Best in Variëteit waren geworden.

Tijdens de lunchpauze vond de verloting plaats. Joan Davelaar en Joke van Kuringen konden vele exposanten gelukkig maken met mooie prijzen die door de standhouders en vele anderen hiervoor beschikbaar waren gesteld.
Tot haar verrassing werd Irma Schrier op het podium gehaald en kreeg zij door de voorzitter van Neocat, mevrouw Vrijenhoek, de bronzen Neocat erepenning uitgereikt voor haar verdiensten als penningmeester: vijftien jaar lang voor ‘moeder′ Neocat en inmiddels al veertien jaar voor Neocat Britten. Tevens is Irma één van de oprichters van Neocat Britten.

Na de lunch werden de laatste katten gekeurd en kon de verkiezing van de mooiste katten plaatsvinden. Op zo′n relatief kleine show hebben de keurmeesters alle tijd om de eigenaren de goede en de iets minder goede punten van hun kat te vertellen. Dat maakt dat zo′n show behalve leuk ook nog leerzaam is, zowel voor fokkers als eigenaren en liefhebbers.

Ruim tweehonderdvijftig bezoekers bezochten de show. Sommigen waren zo onder de indruk van de prachtige katten dat ze bijna de hele dag zijn gebleven. Behalve genieten van mooie katten konden exposanten en bezoekers ook terecht bij de stands, waar ze kattenspulletjes konden kopen, voorlichting konden krijgen over voeding (en ook aanschaffen) of informatie over de kattenrassen die op de show te zien waren.

Voor de kinderen was er een extra activiteit, zij konden onder leiding van een kunstenares schilderijen maken van katten. De schilderstukken konden ze aan het eind van de dag mee naar huis nemen.

Aan het eind van de show werd de allerlaatste prijs op het podium uitgereikt. Alle exposanten kregen het keurrapport van hun kat en konden bij het secretariaat het bijbehorende lint afhalen. Daarna was het echt afgelopen. Tegen half zes sloot de presentator de show en wenste iedereen wel thuis.

De medewerkers van de rasclubs wachtte daarna nog een klus, nl de afbouw en het opruimen. Maar vele handen maken licht werk zodat de laatste medewerker om 19.30 uur de deur achter zich dicht kon trekken.
Moe maar voldaan kijken de medewerkers van de rasclubs terug op deze showdag.
Fenny Rensen

Best in Show serie Brits Korthaar

 

Best in Variëteit Brits Korthaar