Neocat Wereldshow
27-01-2013EXPO Houten

 


Het was een feest op 27 januari 2013. De Wereldshow was in alle opzichten een succes, iedereen was goedgemutst. Dat begon al op zaterdag toen onze Neocat ploeg de nieuwe locatie inrichtte. Een sfeervolle hal, lager plafond dan we gewend waren in de oude veemarkthal, vloerbedekking, verwarming, wat wil een mens (en kat) nog meer?

En langzamerhand werd alles Neocatblauw tijdens het inrichten, het zag er zo chique uit. Aan het plafond hingen prachtige banners, bij de ingang stond er ook één opgesteld. De buitenlandse exposanten kregen hun nationale vlag op de kooi, de keurmeesters hadden hun vlag aan de tafel, alle medewerkers droegen een blauwe shawl met Neocat button, Liedy en Martine van de catering hadden een blauwe sloof. De wanden van de zaal vulden zich met standhouders die hun waren uitstalden.

Blikvanger daar was weer mevrouw Gyzinski, niet alleen door de eerste klas kwaliteit van haar spullen maar ook door haar eigen fraaie uiterlijk. En de geweldige krabpaal ter waarde van € 650 boor de Best Over All die Gyzinsky schonk, was natuurlijk helemaal een opsteker.


Op zondagmorgen begonnen de activiteiten al om 07.00 uur. Iedereen had er zin in. De circa dertig katten die ingeschreven waren voor een certificaat voor World Champion of Premior werden op het podium in het zonnetje gezet en daarna begon de eigenlijke keuring. Dertig keurmeesters uit Zuid Afrika, de VS, België, Frankrijk, Duitsland en Nederland kozen hun favoriete kat.
Uit de groep van wereldtitelkandidaten werd Brits Korthaar Babooshka van de Langerak van Hennie Pieterman (fokker Mariëtte Straathof) de allermooiste gevonden. Zij won de beker met de wereldbol.
 

Bij de reguliere keuringen was het een drukte van belang. Er waren maar liefst elf BIS-series, zodat we op het eind elf katten die Best of Best geworden waren op het podium hadden. Daaruit kozen de heren DeVilbiss (VS), Lamprecht (ZA) en van der Wijk de Best Over All. Dat werd Pouspardoux’ Dixy Doodle van Arnold Westmaas. De door hem gewonnen krabpaal ging voorlopig even mee in de vrachtwagen naar het Neocatmagazijn in Harderwijk, want daarop was zijn auto niet berekend…. Uit betrouwbare bron weet ik dat de keurmeesters van de andere continenten echter ook zeer gecharmeerd waren van een BrittenBOB.

 
Het was een heerlijke dag, een grote show die nostalgische herinneringen opriep aan de dagen dat we nog 1200 katten op een Neocat tentoonstelling hadden. Die tijden van weleer zullen wel niet terugkeren maar we zaten er dichtbij met 900 katten. Volgend jaar weer een wereldshow in Houten?

 

De volledige uitslagenlijst kunt u hier downloaden


Uitslagen
De Britten werden gekeurd door de heren Lamprecht (ZA), DeVilbiss (VS), Pobe (F), Frank en de dames Swierts, de Bruyn, Kröger, Kuipers en Maes (B).

 


Neocat Britten stelde een aantal ereprijzen ter beschikking:


Beste crème: Kalimero von den Gremlins (fokker/eig. Claudia Auerbach)


Beste golden tabby/shaded: Nudara Kafidim (fokker/eig. familie Veldman)


Beste choc: Yes It’s Maya of Dyade (eig. Nancy de Rooij)


Beste silver/shaded/cameo: Rioja Deep Topas (choc shaded silver), Fokker/eig. Annett Selbach-Sorkale

 


 

BIS serie 1:


BOB en BIS kater 6-10 mnd: Pipoli’s Fez, fokker/eig. Nathalie Cornelis


BIS kater: Int. Ch. Lancelot du Lac Eclat du Soleil, eig. Dieter Copman


BIS poes: Ch. Yes It’s Maya of Dyade, eig. N. de Rooij


BIS gecastreerde kater: Eur. Pr. Bounty of Insude, eig. fam. Sleutel


BIS gesteriliseerde poes: Gr. Int. Pr. Scarlett Angel of Thorchham, eig. C. R. Weller


BIS poes 6-10 mnd: Pretty Woman of President West, fokker/eig. Familie Massold


BIS kater 3-6 mnd: Chap van de Vriesebollen, eig. Lindy Hoefman


BIS poes 3-6 mnd: Bonnie of Angevin, eig. C.R. Weller 

 

BIS serie 2:


BOB en BIS kater 6-10 mnd: Idefix von Chamützel, eig. Claudia Auerbach

 


BIS kater: Ch. Talisman of Bastets Garden, eig. Ina Wurth (geen foto)

 


BIS poes: Purr-ceptible’s Silver Elisabeth Taylor, fokker/eig. M. v.d. Ploeg


BIS gecastreerde kater: Eur. Pr. Cabriole’s Balou Bear, eig. Diana Nijssen


BIS gesteriliseerde poes: Pussycat van Bibiaan, fokker/eig. Hans Schrauwen


BIS poes 6-10 mnd: Amy van de Katteklauw, eig. Maene/Vandenbroucke


BIS kater 3-6 mnd: Spinners High Hope Humphrey, eig. Familie Veldman


BIS poes 3-6 mnd: Lavangi’s Golden Wild Rose, eig. Carien HellemonsBOB van de wereldtitelkandidaten: Gr. Eur. Pr. Babooshka van de Langerak, eig. Hennie Pieterman