Rasclubshow Driel
21 november 2010

door Fenny Rensen

 

 

Het is een vaste traditie: ergens in de late herfst houden de gezamenlijke rasclubs van Neocat hun jaarlijkse show voor kortharen en aanverwante (half)langharen. Ditmaal was het in Driel bij Arnhem. Veel exposanten vonden hun weg over het typisch Hollandse dijkje naar de gezellige hal. Ook onze oosterburen waren goed vertegenwoordigd en er was zelfs een exposant uit Italië (allen met Brits Kortharen), dus het was echt een internationale show.

Een aanwezige journalist vond het een verademing: hij had eigenlijk de zoveelste Sinterklaasbijeenkomst moeten verslaan maar ‘spijbelde’ om naar de kattenshow te kunnen.

Eén van de exposanten bracht zelfs haar verjaardag op de show door en kreeg daarvoor een hartelijk applaus. Een applaus verdiende ook de Brit die het voor gezien hield: ze ontsnapte bij de prijsuitreiking op het podium maar ging linea recta door de drukke zaal terug in haar eigen kooi! Laat nooit meer iemand een geringschattende opmerking maken over de intelligentie van Britten – zij bewees het tegendeel.

De mooiste kat van de show was een blauwe Brits Korthaar kater uit Duitsland: ik denk dat met zo’n resultaat zijn eigenaresse niet zal klagen over het aantal afgelegde kilometers. Ik heb trouwens helemaal geen klachten gehoord: iedereen vond de sfeer in de zaal leuk en ontspannend en de Werkgroep Brits Langhaar stuurde nog speciaal een bedankje voor de organisatoren van de gemoedelijke en goed georganiseerde show.

 

Er waren zo’n 65 Brits Kortharen. Ze werden gekeurd door Michel de Bruyn (blue, lilac, torties en parti-colours), Gonnie Voorhout (black, choc, cream en white), Lous Weimar (silver tabby en shaded silver) en Jan van der Steen (goldens en colourpoint).

 

Hieronder volgen de uitslagen van de Best In Show serie van de Brits Korthaar. De foto’s van de prijswinnaars zijn gemaakt door onze vaste showfotograaf Albert Reilingh.

 

Open en kastraat katers BIS, BOB en BOA: Pelle von der Cuxiküste (blue)

Eigenaar : Claudia Auerbach (57)

 

 

Open poes: Old Possum’s Juliet (blue shaded golden)

Eigenaar : Wendy Don (54)

 

 

Kater 6-10 mnd: Filou El Cato de Moron (lilac)

Eigenaar :  Mieni van der Maas (56)

 

 

Poes 6-10 mnd: Vickers Vimi van Arcadia (black shaded silver)

Fokker/eigenaar : Wout & Ineke den Hollander (55)

 

 

Kater 3-6 mnd: Blue Eldar’s Simple Twist of Fate (blue)

Fokker/eigenaar : Nathalie Smits-Peelen (52)

 

 

Poes 3-6 mnd: Blue Eldar’s Morning Blue Sky (blue)

Fokker/eigenaar : Nathalie Smits-Peelen (53)